Hun kinderen

Het huwelijk van Vader en Moeder is gezegend geweest met 9 kinderen:

Zoals je kan lezen, een heel groot gezin. van 1967 tot 1970 zijn we effectief met 11 gezinsleden geweest. Toen is mijn oudste zus, Rita, gehuwd en begon het gezin terug te "krimpen" (wat eigenlijk niet waar was, want er kwam telkens minstens 1 iemand erbij...).

Ik kan je verzekeren, met 11 aan een tafel was een hele "ervaring". Maar streng als mijn ouders waren, alles verliep altijd vlekkeloos. In die tijd was het nog altijd zo, dat enkel de ouders praatten tijdens de maaltijd. De kinderen moesten zich koest houden en hun eten verorberen. Menig maal heb ik onze Vader horen zeggen: "Zwijgen en je bord leegeten!". Eén verwittiging was in die tijd dwingend genoeg, om iedereen tot de orde te roepen.

Wij zijn allemaal heel katholiek opgevoed geweest. Mijn ouders hebben ons doorgegeven, wat hun ouders hen hebben doorgegeven. Iedere zondag en hoogdag naar de mis, op kerstavond mochten we toen mee naar de nachtmis. Een hele belevenis...

Momenteel hebben mijn ouders 15 kleinkeinderen en 4 achterkleinkinderen.

1 van de kleinkinderen (dochter van de dochter van Rita), heeft zelfs geleid tot een vrouwelijk viergeslacht, te weten:

Moeder - Rita - Anje - Lynn

Onnoemelijk veel verhalen van "die oude tijd" kunnen worden neergeschreven, maar daarvoor zou het internet te klein zijn, vrees ik.

Alhoewel, enkele sappige anekdotes mogen niet ontbreken:

Ik zou nog uren kunnen doorgaan, maar in het hoofdstuk van hun Gouden Jubileum kan je een boek bekijken/downloaden, die ik samen met mijn broer Gilbert heb opgesteld. Daarin staat ook een beetje de levensloop van Vader en Moeder, verteld in vele anekdotes, ook met betrekking tot hun kinderen.

Ik ben trouwens de zevende in rij en heb dus verre van alles van dichtbij meegemaakt. Andere broers/zussen zullen waarschijnlijk nog meer kunnen vertellen...